Pessar och menskoppar

Smart, biverkningsfritt och miljöbra!

FemCap, Caya, FemmyCycle, och Evanella.

 

Pessar är en modern, smart enkel och effektiv preventivmetod helt utan biverkningar.

Användning har ökad enormt de senaste tio åren sen FemCap, cervixpessaret blev tillgängligt i Sverige.

Caya, vaginalpessaret började säljas 2013, året efter i Sverige och är nu det mesta använda pessaret i världen.

Pessar är tillverkade av medicinskt silikon, täcker livmodertappen och kan vara insatta kontinuerligt, så du kan ha ett spontant samliv.

FemCap kan vara insatt 48 timmar i taget, Caya 24 timmar, efter uttag och rengöring kan de sättas in direkt med ny preventivgel. Alla pessar ska sitta kvar 6 timmar efter senaste samlaget.

Alla pessar använd med en mild men effektiv preventivgel:  Cayagel / Contragel grön Köp gärna Cayagel första gången då den innehåller en gelapplikator så du kan föra in mer gel för ytterligare samlag om det skulle behövas.

Caya finns i en storlek, som passar de som kan ha klassiskt pessar mellan 65-08 mm, alltså de flesta.

FemCap har tre storlekar; Liten, Mellan och Stor. Bägge kan beställas utan utprovning, men vi rekommenderar att prova pessar först om du är osäker på om du kan ha pessar, vilken storlek eller hur det ska användas. I synnerhet om du aldrig varit gravid. Pessar blir då en effektivare metod.

Mer information finns på pessar.nu som för tillfället håller på att uppdateras.

Där kan också barnmorskor beställa pessar kostnadsfritt till dig i de regioner där pessar är subventionerat.

För närvarande verkar det vara i regionerna: Stockholm, Värmland och VG Regionen - alla åldrar, samt Norrbotten, Uppsala och Blekinge. Pessar är liksom kopparspiral en medicinteknisk produkt, inte läkemedel.

Evanella är en vidareutveckling av FemCap, med uttagshål för att lättare nå att ta ut det. Samma storlekar som FemCap men i två varianter, Learning och sen den lite smidigare Advanced för dem som är vana. Evanella är inte CE märkt som pessar så den är inte subventionerad, men används på exakt samma sätt. Utmärkt för dem som vill ha en ”menskopp för samlag” som verkligen inte känns.

FemmyCycle är en menskopp i en unik ny spillfri design. Finns i 3 storlekar. Läs mer på www.femmycycle.se och www.femmycycle.com.

Läs gärna böcker om fertilitet och hormonfria preventivmetoder. Köp här eller låna på bibliotek.

 

Tack för att du väljer en miljövänlig metod!

© Copyright, All Rights Reserved | info@gronabarnmorskan.se